Jump to content
anks

Mpu5 status led

Recommended Posts

1 hour ago, fruit58 said:

ram test failed

Can I change the ram or need new MPU5 board?

IMG_6280.JPG

Edited by cozy

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, fruit58 said:

try putting the program card back in the mpu and try it

I did, and nothing, I swap MPU from working machine and now I have two deads :( one is status led flashing red and green, another is just status led solid red :(

On one was battery 0.24v, I changed but still not help.

If you can tell me  where is the RAM chips, I'll change them if I can buy just the rams.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Andrew96_ said:

was the machine working? have you seen it working?

NO, just after turn on status led flashing. Machine not boot up. Machine - Royal Exchange.

Share this post


Link to post
Share on other sites

you might need the later mpu5 then if you have never seen it working, some machines need the later mpu5, as for which ones I have no idea. so just replacing the ram in the mpu5 you have may make no difference at all, that's the wonders of fruit machines!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This machine was working till Christmas - he said. 

How I can see different about later mpu5 ? Any serial numbers or others?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My one, just bought 3rd one and not booting. Status LED flashing

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, fruit58 said:

are you buying these as non working then

I bought this one and was think will be easy fix. Two others are working order.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes and when  i fit working mpu5 (nitro game) to not working machie (royal) and insert card game is shows:

RESET REXG0.6 then

INVALID OPTION.

 

And I was fit "broken" mpu5 (royal game) to working machine (nitro) with card game then mpu5 halt red is ON like without card game.

 

I think you understood :) 

Edited by cozy

Share this post


Link to post
Share on other sites

put all the right parts back in the right  machines that is your first thing to do all so check the pins on the program card that you have not bent them

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I did. So still 2x red flash and 1x green on broken Royal game. All pins in program card are good.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, fruit58 said:

so if you put a card in from another machine what does it do

On the display shows 0 and on mpu5 first just greens leds only and later red halt led like without game card.

See pics.

IMG_6287.JPG

IMG_6288.JPG

Edited by cozy

Share this post


Link to post
Share on other sites

mpu5 not working or program card not working. make sure the program card is seated correctly and fully home on the mpu as this causes the same as mpu cannot communicate with program card

Edited by Andrew96_

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's seat propa, I just double check. So need new MPU5 board. Do you know anyone here who selling working/checked ones?

Edited by cozy

Share this post


Link to post
Share on other sites

So can't be fixed when RAM TEST FAILED 2 – 1?

Just need to buy new working one ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, fruit58 said:

so if you put that program card in a working machine what happens

RESET REXG0.6 then

INVALID OPTION.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×